Attracties in Europa-Park brengen sterke drank op smaak

0
841

Vanaf het voorjaar van 2023 zullen twee bijzondere soorten sterke drank verkrijgbaar zijn in Duitslands grootste attractiepark. Om helemaal op smaak te komen draaien de komende tijd vaten bierbrand en appelbrandewijn hun rondjes op de rondvaartboten in het Oostenrijkse themagebied. Eerder werd zo met succes een eigen rum gelanceerd. Die had zijn smaak gekregen in een bootje van de indoor-attractie Piraten in Batavia.

© Europa-Park

Beware – onder deze naam zullen vanaf het voorjaar van 2023 twee duurzaam geproduceerde sterke dranken exclusief verkrijgbaar zijn in Europa-Park: bierbrand en appelbrandewijn. Tijdens de eerste corona-sluiting in mei 2020 stonden 9.000 liter bier en 3.000 liter cider op het punt weggegooid te worden. Europa-Park kon het seizoen niet beginnen zoals gepland. Al snel werd duidelijk dat er geen sprake van kon zijn dat het gerstenat en cider zomaar weggespoeld zouden worden.

Europa-Park heeft al vele jaren nauw contact met distilleerderij Wild in Gengenbach. Franz en Manuel Wild boden onmiddellijk aan de drank te ‘redden’ en hieruit bier- en ciderbrand te produceren. In 2020 werd de complete voorraad gedistilleerd in het Zwarte Woud. Het bier dat tot de bierbrand verwerkt werd kwam van de al lang bestaande leverancier Brauwerk Baden in Offenburg. De appelbrandewijn werd gemaakt van een Scandinavische appelcider.

Na bijna twee jaar kon onlangs de eerste proeverij plaatsvinden met de gebroeders Wild en de gastronomie-experts Werner Ganser, Jürgen Wörner en Marco Rose van Europa-Park. Het resultaat was uitstekend. Hoewel de distilleerderij niet eerder cider gedistilleerd had en niet zeker was of het zou lukken, smaakt de appelbrandewijn heerlijk fris met een aangenaam vol appelaroma – perfect voor heerlijke cocktails. Net als whisky verrast de bierbrand met zachte houtaroma’s, maar ook met vanille- en karamelaroma’s en nuances van gedroogde pruimen. De hop zorgt voor een lichte, exotische fruitigheid.

Om de smaak verder te perfectioneren, mogen de vaten met 800 liter bierbrand en 250 liter appelbrandewijn nu hun rondjes draaien op het enorme meer in het Oostenrijkse themagebied van Duitslands grootste attractiepark. Bevestigd op de boeg van de “Donau Dampfers” zullen de sterke dranken tot het voorjaar van 2023 rijpen om er hun onvergelijkbare smaak te krijgen.

Rob
Vorig artikelS02E02: Dorpsbrouwerij Waalre
Volgend artikelHeineken verhuist pilsproductie Brand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in