Heineken verhuist pilsproductie Brand

1
1308

De Brand Brouwerij in Wijlre gaat verder als duurzame microbrouwerij met proeflokaal. In deze nieuw te bouwen brouwerij op het huidige terrein in het Limburgse kerkdorp worden vanaf volgend jaar de ambachtelijke- en speciaalbieren zoals Brand UP en Brand Imperator gebrouwen. Ook is er straks volop ruimte voor partnerships en limited editions. De ontwikkeling van de succesvolle Brand speciaalbieren krijgt hiermee een nieuwe impuls. Om tegelijkertijd de toenemende vraag naar het prijswinnende pils aan te kunnen verhuist deze productie van grote volumes naar ’s Hertogenbosch en Zoeterwoude. Zo kan een van de oudste brouwerijen van Nederland verder groeien in beide categorieën. Dit heeft echter wel gevolgen voor het brouwerijpersoneel; helaas kan slechts een klein deel in de nieuwe microbrouwerij in Wijlre gaan werken.

Maarten Koudenburg, eindverantwoordelijk voor de Brand Brouwerij: “Ik besef heel goed dat dit enorme impact heeft op iedereen die in de brouwerij in Wijlre werkt. Zij hebben Brand mede groot gemaakt en het is dan ook niet meer dan logisch dat we goed voor hen gaan zorgen. Ook vinden we het belangrijk dat de kennis en kunde aan boord blijft en daarom willen wij hen binnen de organisatie behouden”.

Maarten Koudenburg: “om de ijzersterke positie van Brand ook in de toekomst te kunnen waarborgen is deze stap noodzakelijk. Met de investering in de nieuwe microbrouwerij spelen we in op de snelgroeiende markt van speciaalbier. In Limburg en ver daarbuiten kan iedere bierliefhebber genieten van het moois dat we in Wijlre brouwen. Wat ook belangrijk is, is dat de nieuwe Brand Brouwerij in zijn nieuwe vorm helemaal C02-neutraal* wordt. Dat is in de huidige opzet in Wijlre niet te realiseren. Met dit nieuwe hoofdstuk bouwen we voort op het stevige eeuwenoude fundament van Brand en zorgen voor een robuuste toekomst van onze oer-Limburgse brouwerij met respect voor omgeving en natuur”

Van werk naar werk

Dat de nieuwe bestemming van de Brand Brouwerij in Wijlre gevolgen heeft op de werkgelegenheid is helaas onvermijdelijk. Het doel is om aan achtenveertig medewerkers vervangend werk buiten Wijlre aan te bieden. Dat heeft de allerhoogste prioriteit. Er wordt hierbij goed gekeken naar ieders vaardigheden en persoonlijke omstandigheden om vervolgens realistische opties aan te kunnen bieden in brouwerijen van het moederconcern. Een viertal medewerkers die nu in de huidige brouwerij in Wijlre werken gaan aan de slag in de nieuwe Brand microbrouwerij.

Rob
Vorig artikelAttracties in Europa-Park brengen sterke drank op smaak
Volgend artikelS03E01: Mederij Marcus

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in