Biermarkt kreeg flinke klap in oktober

0
750

Ondanks dat de horeca pas halverwege oktober sloot is de bierverkoop in oktober met 26,7% gedaald. De afname in de horeca was 85,2% lager en de thuisconsumptie groeide met 0,7%. De verwachting is dat de cijfers van november nog dramatischer worden omdat de horeca deze gehele maand gesloten is. 

Directeur van de Vereniging Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus is verontrust door deze cijfers: ”Alleen in maart en april daalde de verkoop sterker. In oktober was de horeca nog een gedeelte van de maand open. En toch zien we deze negatieve cijfers al. Ik houd mijn hart vast voor de maand november.”

Harde klap voor de horeca

Dit is vooral een hele harde klap voor de horeca. Een extra financieel steunpakket en een slim plan hoe de horecasector stap voor stap op een veilige manier open kan zijn dan ook noodzakelijk voor de horecasector.

Door de sluiting van de horeca en de evenementenbranche worden de brouwers ook hard geraakt. “Veel van onze brouwers leveren voor een groot deel aan de horeca. We snappen dat de Coronamaatregelen nodig zijn. Maar het effect op de biermarkt is gigantisch. We hopen maar dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt zodat de horeca snel weer open kan”.

Sinds het begin van de Coronacrisis is de totale biermarkt 13,5% afgenomen. De verkoop in de horeca is 62,7% minder en de thuisconsumptie is met 9,1% gestegen.

Rob
Vorig artikelNieuwe voorzitter voor CRAFT
Volgend artikelHelmondse Brouwerij De Kat stopt ermee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in