Helmondse Brouwerij De Kat stopt ermee

0
759

De Helmondse Brouwerij De Kat stopt ermee wegens tekort aan afzetmogelijkheden. De brouwerij begon in 2013 in de garage van Jack van de Wielen. Bert Bronneberg en Maarten van de Waarsenburg sloten zich bij Van de Wielen aan. Brouwerij De Kat leverde vooral aan slijterijen en kroegen, maar een commercieel succes bleef uit. Ook bleek het hebben van een brouwerij naast een baan voor hen lastig.

De brouwerij gaf aan al voor het coronatijdperk feitelijk te willen stoppen. Nadat Bavaria in 2018 Bier & Co overnam, nam de positie van Bavaria op de speciaalbiermarkt van kroegen en slijterijen in de regio sterk toe. De brouwers hebben besloten om te stoppen. “En daar kun je dus niet tegen concurreren,” aldus Van de Waarsenburg.

Van Moll in Eindhoven neemt de ketels van de voormalige brouwerij over. De overige machines gaan naar een jeneverproducent in België. Over een overname zegt Van de Waarsenburg: “Er is nog iemand geïnteresseerd in het bedrijf. Maar mocht er een doorstart komen, dan gaat het nog heel lang duren voordat het publiek daar iets van merkt. Het is jammer, zeker. Maar we hebben het altijd met plezier gedaan.”

Rob
Vorig artikelBiermarkt kreeg flinke klap in oktober
Volgend artikelBrons Bier: Ginger Crack

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in