Leffe vraagt Leff om naam te veranderen

0
1043

Op 13 december heeft het Belgische bedrijf InBev Belgium (eigenaar van het biermerk Leffe) Philippe Le Saux (eigenaar van de ambachtelijke brouwerij Leff) gevraagd om die naam niet langer te gebruiken. De Franse hobbybrouwer is niet van plan dat te doen.

“Ik heb geen zin om me terug te trekken uit dit avontuur.” Philippe Le Saux droomde er al dertig jaar van om een brasserie op te richten. Oorspronkelijk afkomstig uit Lanleff (Côtes-d’Armor), wilde de voormalige kroegbaas het altijd “Brasserie artisanale du Leff” noemen, naar de naam van de rivier die door zijn geboortedorp stroomt.

Vijf jaar geleden waagde hij de sprong en experimenteerde hij met het maken van zijn bier in een wasmachine, maar nu heeft hij in tanks geïnvesteerd. In juni 2021 schrijft hij zich in in het handelsregister en deponeert op 13 oktober zijn merk bij het Franse instituut voor intellectueel eigendom (INPI).

Twee maanden later ontving hij een brief van een Parijs advocatenkantoor met het verzoek namens zijn cliënt, het Belgische bedrijf InBev Belgium S, te staken met het gebruik van Leff en met het beeldmerk. De naam Leff wordt in het Frans hetzelfde uitgesproken als Leffe, waarmee dit verwarrend kan zijn.

Het handelsmerk Leffe is ouder en het wordt op grote schaal geëxploiteerd en belangrijke troef van de portefeuille van rechten van InBev Belgium. Philippe Le Saux geeft echter geen krimp: “Sinds wanneer bestaan ​​​​de rivier en de Leff-vallei? Hoe komt het dat de inwoners deze naam niet kunnen gebruiken? Wat betreft de gotische karakters die op bierflessen zijn gegraveerd, er zijn er duizenden over de hele wereld. Trouwens, ik heb die van hen niet, omdat het uniek en beschermd is.”

Wordt vervolgd…

Rob
Vorig artikelHertog Jan Bockbier 2021
Volgend artikelBrew Monkey doneert 5.000 liter schoon drinkwater per verkocht brouwpakket tijdens Dry January

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in