Godfried met den Baard

0
921
NaamGodfried met den Baard
Brouwerij(en)Brouwerij De Kluys
LandNederland
BierstijlBelgian Tripel
ABV8,0%
Drinktemperatuur
IBU/EBU21
ECB/kleur26
GistingBovengistend
UntappdKlik hier

“De brouwerij van De Kluys bevindt zich in het plaatsje Neerlangel, nabij Ravenstein in Noord-Brabant. Midden in Neerlangel, vlak naast de Sint-Jan de Doperkerk, bevindt zich de voormalige kluizenaarswoning “De Kluis” die tot eind vorige eeuw in bezit was van franciscaner en kapucijner monniken. Dankzij de woning boden zij 10 jaar lang onderdak aan broeder Johannes Baptist die hier was om de kerk te restaureren. Nadat de monniken al jaren verdwenen waren, zijn in dit gebouwtje de eerste brouwsels gemaakt en de eerste stappen gezet tot de oprichting van Brouwerij De Kluys. Hiermee is de naamgeving van de brouwerij natuurlijk meteen duidelijk,” aldus de brouwerij.

De brouwerij brouwt bieren met de naam Godfried, afgeleid van Godfried I van Leuven (Godfried met den Baard). Hij was de grondlegger van het latere hertogdom Brabant. Hij was de zoon van graaf Hendrik II van Leuven en Adela van Betuwe. Zijn lange baard droeg hij volgens de legenden omdat hij zijn vader had beloofd dat hij zijn baard niet zou scheren totdat hij de gebieden Brabant én Lotharingen in bezit had. 

Godfried leefde in de tijd dat de Sint-Jan de Doperkerk, ook wel de Kleine Sint-Jan, werd gebouwd. De brouwerij heeft een geschiedkundig onderzoek gedaan dat te uitgebreid is om hier te beschrijven (dus lees hier gerust verder).

Wat opvalt aan deze tripel is het onverwachte zoetige aroma, dat wel verder in de smaak tot ontwikkeling komt. Het bier heeft een volle smaak en is licht gekruid en een tikkeltje (te) zoetig en sluit af met een zachte afdronk.

Godfried met den Baard
Wat vind je van het aroma?
Hoe zoet is het bier?
Hoe zuur is het bier?
Hoe bitter is het bier?
Hoe fruitig is het bier?
Hoe moutig is het bier?
Hoe kruidig is het bier?
Wat vind je van de afdronk?
Bezoekerssmaakprofiel0 Stemmen
0
Rob
Vorig artikelStille Nacht (2014)
Volgend artikelBrush

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!

Wat vind je van het aroma?
Hoe zoet is het bier?
Hoe zuur is het bier?
Hoe bitter is het bier?
Hoe fruitig is het bier?
Hoe moutig is het bier?
Hoe kruidig is het bier?
Wat vind je van de afdronk?
Eindscore
Vul hier uw naam in